Candidatul democrat Barack Obama conduce in cursa pentru Casa Alba cu 50% din intentiile de vot, fata de 46% cat are republicanul John McCain, insa avansul sau s-a diminuat de la 9% la 4% intr-o saptamana, arata un sondaj ABC News/Washington Post citat de Reuters, potrivit NewsIn.
Sondajul, publicat marti, a fost realizat de sambata pana luni, dupa ce candidatii s-au intalnit in prima lor dezbatere publica, vineri.

Intr-un sondaj ABC News/Washington Post realizat cu o saptamana in urma, Obama il conducea pe McCain cu 52% fata de 43%.

Potrivit sondajului, senatorul de Illinois si-a consolidat sprijinul printre independenti, in conditiile in care McCain era favorit sa obtina voturile acestei categorii importante a electoratului. In prezent, McCain are 48% din intentiile de vot ale independentilor, cu 3% mai mult decat Obama, in scadere cu 7% fata de inceputul lunii septembrie.

Potrivit ABC, campania lui McCain este afectata de politica nepopulara a lui George W. Bush, republican ca si el. Pe fondul crizei financiare, 70% dintre americani dezaproba politica lui Bush si doar 26% o aproba, un nou record de nepopularitate a actualului presedinte.

Sondajul, realizat telefonic pe un esantion de peste 2.000 de alegatori, are o marja de eroare de 3%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.