"The New York Times" a dezvaluit ca senatorul de Arizona, un obisnuit al cazinourilor, a reprezentat interesele amerindienilor implicati in acest tip de afaceri si a obtinut castiguri financiare substantiale de pe urma lor.

In 2000, dupa ce a pierdut cursa pentru investitura republicana, McCain a jucat zaruri intr-o camera rezervata marilor pariori din cazinoul Foxwoods Resort din Connecticut, de unde a plecat cu castiguri de mii de dolari.

Partida a fost organizata de lobbyistul Scott Reed, care lucreaza pentru Mashantucket Pequot, un trib care a sprijinit campania lui McCain, dar si construirea cazinoului Foxwoods, al doilea ca dimensiune din lume.

La partida a participat si Rick Davis, actualul sef de campanie al candidatului republican.

Din punct de vedere legal, amerindienii au dreptul sa deschida astfel de afaceri, pentru care nu platesc impozite - un fel de compensatie oferita de guvernul american pentru suferintele prin care au trecut acestia.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.