Cei 15 romani din Italia intrati in greva din cauza ca nu si-au primit salariile de mai multe luni nu au insa autorizatie pentru a-si continua si luni miscarea protestatara, dar autoritatile romane si italiene s-au implicat pentru a solutiona problema, relateaza NewsIn

"Ambasada Romaniei in Italia s-a aflat permanent in legatura cu cei 15 muncitori, din momentul in care au anuntat intrarea in greva", a declarat duminica pentru NewsIn Maria Artene, atasat de presa al Ambasadei. Aceasta a explicat ca muncitorii, angajati la o firma italiana de transport, s-au aflat in greva simpla autorizata - si nu in greva foamei - numai vineri, in orele de munca, intre 9.00 si 17.00.

Un comunicat al Guvernului roman anunta vineri ca un grup de 16 lucratori romani din Italia se afla in greva foamei pentru ca nu si-au primit salariile. Comunicatul remis de Executiv se referea la vizita la Roma a lui Petre Roman in calitatea sa de Inalt Reprezentant al Guvernului Romaniei pentru romanii din strainatate, functie in care a fost numit in 15 septembrie. In cadrul vizitei, Petre Roman a avut o intalnire cu secretarul de stat in Ministerul italian al Muncii, Pasquale Viespoli, care i-a transmis oficialului roman ca Ministerul Muncii din Italia intentioneaza sa propuna o procedura rapida de rezolvare a litigiilor de munca, avand in vedere ca sunt situatii in care lucratorilor romani aflati in legalitate nu li se platesc drepturile salariale pe lungi perioade de timp.