Doua explozii succesive au fost auzite in statiunea spaniola Malaga, a anuntat un purtator de cuvant al autoritatilor locale, potrivit NewsIn.

Deocamdata nu este cunoscuta originea exploziilor.

ETA a redevenit deosebit de activa. Potrivit El Pais, ultimele trei actiuni ETA comise saptamana trecuta, precum si un atentat impotriva unui politist in apropiere de Bilbao, demonstreaza ca grupul armat a reconstituit un commando la Biscaye, in provincia Bilbao.

Potrivit AFP, specialistul Alberto Surio a scris in cotidianul basc Diario Vasco ca "aceasta ultima ofensiva a ETA are obiectivul de a neutraliza imaginea de slabiciune ce decurge din puternicele presiuni judiciare si alte politiei din ultimele luni". "ETA vrea sa ofere o imagine de capacitate operationala, in special pentru a pune capat diviziunilor interne", explica el.

"Disensiuni" interne au aparut dupa armistitiul din iunie 2007, iar unii membri ETA aflati in inchisoare s-au distantat public de lupta armata. "Totusi, ETA a transat in aceasta dezbatere" si a decis "sa continue" lupta armata, potrivit lui Surio.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.