Cei doi barbati sunt suspectati ca intentionau sa participe la atacuri islamiste.

Politia a gasit in apartamentele lor scrisori de adio, in care acestia isi exprimau dorinta de a murit pentru jihad, potrivit televiziunilor germane.

Asaltul comandoului a avut loc la 06.55 (07.55, ora Romaniei). Politistii au arestat un somalez de 23 de ani si un german de origine somaleza, in varsta de 24 de ani, a spus purtatorul de cuvant Frank Scheulen.

Avionul KLM urma sa ajunga la Amsterdam.

Citeste si:

Potrivit cotidianului Bild, cei doi erau supravegheati "de luni de zile".

In septembrie 2007, trei teroristi au fost arestati in Sauerland, fiind suspectati ca pregateau atentate cu masini-capcana,. mai ales impotriva unor interese americane din Germania. Cei trei - Daniel Schneider, Fritz Gelowicz si Adem Yilmaz, cu varste cuprinse intre 23 si 30 de ani si presupusi membri ai unei miscari islamiste cu origini in Uzbekistan - vor fi judecati la Dusseldorf, a anuntat la inceutul lunii septembrie Parchetul general federal.

Germania figureaza printre tintele declarate ale mai multor miscari islamiste. Luna aceasta, Parchetul general federal a anuntat arestarea unor presupusi teroristi - doi turci si un german de origine afgana. Doi dintre ei sunt presupusi membri ai Uniunii Jihadului islamic.

Convinsa ca a devenit tinta a teroristilor, Germania a spus in februarie ca se teme ca nu va reusi sa mai dejoace proiectele care o vizeaza, al-Qaida avand-o in vizor direct.