Criza financiara americana continua sa-i fie benefica democratului Barack Obama, potrivit unui nou sondaj, care ii acorda 51% din intentiile de vot, fata de 46% pentru republicanul John McCain, relateaza NewsIn.

Potrivit sondajului CNN/Opinion Research Corporation, un american din doi ii invinovateste pe republicani pentru actuala criza.

47% dintre alegatorii inscrisi sunt de parere ca republicanii sunt mai vinovati deca democratii pentru starea economiei, fata de 24%, care ii invinovatesc pe democrati.

Acest avans de cinci puncte al lui Obama contrasteaza cu precedentul sondaj CNN/Opinion Research, care ii plasa pe cei doi candidati la egalitate, cu 48% intentii de vot, chiar daca avansul se situeaza in cadrul marjei de eroare a sondajului, de plus sau minus trei puncte.

Potrivit sondajului, respondentii ii acorda lui Obama un avans de zece puncte, intrebati cine ar gestiona mai bine situatia economica. Democratul a progresat in cadrul unui electorat vazut un timp ca baza taberei republicane: barbatii si persoanele in varsta.

"Economia a fost mereu considerata ca fiind calcaiul lui Ahile pentru John McCain, iar sondajul CNN a inceput sa arate un avans pentru Obama la jumatatea saptamanii trecute - chiar in momentul in care criza financiara a inceput sa loveasca numeroase familii", a spus responsabilul pentru sondaje al CNN.

Sondajul mai sugereaza ca Obama a inceput din nou sa fie identificat cu credo-ul "schimbarii", sloganul de campanie al democratilor in ultimii doi ani, adoptat de McCain in saptamanile ce au urmat desemnarii lui Sarah Palin pe ticket-ul sau.

Obama are un avans de 14 puncte fata de McCain, cand este vorba despre cel care poate aduce o schimbare reala la Casa Alba, potrivit sondajului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.