Cel putin 60 de persoane, printre care ambasadorul Cehiei in Pakistan, au fost ucise in atentatul sinucigas de la Hotelul Marriott din Islamabad, unul dintre cele mai grave din ultimii ani
Echipele de interventie continuau ieri, in cladirea distrusa a Hotelului Marriott din Islamabad care ameninta sa se prabuseasca in orice clipa, operatiunile de cautare a victimelor atentatului de sambata seara, atribuit retelei Al Qaeda si calificat de presa locala drept "11 septembrie" al Pakistanului.

Oficialii au estimat ca numarul mortilor se ridica la cel putin 60. Ambasadorul Cehiei in Pakistan, Ivo Zdarek, dat initial disparut, si un cetatean american se numara printre mortii identificati pana ieri la pranz. Atacul sinucigas a fost comis sambata seara la ora 20.00, cand in cele sase restaurante din cladire se servea cina care incheie pentru musulmani fiecare zi de post din Ramadan. Multi straini frecventau, de asemenea, hotelul de cinci stele, cu 290 de camere, utilizat drept centru de presa in timpul ofensivei impotriva talibanilor din Afganistan, in 2001.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.