Electronic Frontier Foundation considera ilegala activitatea de supraveghere pe care o presteaza autoritatile americane asupra locuitorilor SUA. Urmeaza procesul.

Cei incriminati sunt insusi presedintele George W. Bush, vicepresedintele Dick Cheney, agentia guvernamentala NSA si multi alti oficiali ai guvernarii Bush. Procesul are ca si capete de acuzare supravegherea in masa pe care o practica, nestingherit si mai ales incepand cu Patriot Act (9/11), autoritatile americane pentru care fiecare cetatean e, inainte de toate, suspect de terorism.

Acuzatorii sustin ca NSA a instalat, de-a lungul timpului, adevarate centre dedicate spionajului, in sedii AT&T din San Francisco, Atlanta, Seattle, Los Angeles, San Diego, San Jose, and Bridgeton, centre specializate in strangerea, intr-o baza de date comuna, a oricarui act de comunicare, fie el telefon, sms, mail sau urma de activitate pe internet. Acuzatiile se bazeaza pe un fost tehnician al AT&T (Mark Klein) care a descris inca din 2006 sistemele complicate prin care Marele Frate American isi mentine puterea. Oficialii Casei Albe si ai NSA nu au formulat, pana acum, un raspuns oficial.

Tinta declarata a celor de la Electronic Frontier Foundation, una dintre cele mai importante si vechi fundatii care se ocupa, in principal, de reglementari teoretice ale retelei si de protejarea drepturilor omului virtual, este recunoasterea de catre justitie a faptului ca activitatea NSA violeaza in mod flagrant primul amendament al constitutiei americane, cel referitor la libertatea de opinie, precum si pe ce-l de-al patrulea, care se refera la interventiile si intruziunile neautorizate ale statului in vietile cetatenilor sai.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.