Secretarul de stat american Condoleeza Rice a acuzat Rusia ca este din ce in ce mai "autoritara" si mai "agresiva", avertizand, totodata, ca aderarea Moscovei la OMB si OCDE este in curs de reexaminare, transmite NewsIn, citand AFP.

Actiunile Rusiei in Georgia "corespund unei deteriorari a comportamentului sau de cativa ani", subliniaza Rice, potrivit unor citate dintr-un discurs rostit joi, la Washington.

"Imaginea care se desprinde din acest comportament este cea a unei Rusii din ce in ce mai autoritare pe plan intern si agresive in strainatate", considera seful diplomatiei americane.

"Candidatura Rusiei la Organizatia Mondiala a Comertului (OMC) este reexaminata in prezent. La fel si aderarea sa la Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Econamica", avertizeaza Rice.

Anterior, presedintele rus Dmitri Medvedev a cerut ca potentialul relatiilor ruso-americane sa nu fie irosit din cauza unor probleme minore, care reinvie "stereotipuri din trecut".

Pe de alta parte, seful diplomatiei ruse, Serghei Lavrov, a avertizat Statele Unite impotriva tentativelor de a pedepsi Moscova pentru actiunile sale in Georgia.

Relatiile dintre Moscova si Washington s-au deteriorat semnificativ dupa ofensiva rusa din Georgia, aliat al Statelor Unite in Caucaz, si dupa ce Kremlinul a recunoscut independenta regiunilor separatiste Abhazia si Osetia de Sud.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.