Actiunile Rusiei in Georgia "corespund unei deteriorari a comportamentului sau de cativa ani", subliniaza Rice, potrivit unor citate dintr-un discurs rostit joi, la Washington.

"Imaginea care se desprinde din acest comportament este cea a unei Rusii din ce in ce mai autoritare pe plan intern si agresive in strainatate", considera seful diplomatiei americane.

"Candidatura Rusiei la Organizatia Mondiala a Comertului (OMC) este reexaminata in prezent. La fel si aderarea sa la Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Econamica", avertizeaza Rice.

Anterior, presedintele rus Dmitri Medvedev a cerut ca potentialul relatiilor ruso-americane sa nu fie irosit din cauza unor probleme minore, care reinvie "stereotipuri din trecut".

Pe de alta parte, seful diplomatiei ruse, Serghei Lavrov, a avertizat Statele Unite impotriva tentativelor de a pedepsi Moscova pentru actiunile sale in Georgia.

Relatiile dintre Moscova si Washington s-au deteriorat semnificativ dupa ofensiva rusa din Georgia, aliat al Statelor Unite in Caucaz, si dupa ce Kremlinul a recunoscut independenta regiunilor separatiste Abhazia si Osetia de Sud.