16 persoane si-au pierdut ieri viata in urma unui atac terorist asupra ambasadei Statelor Unite din capitala yemenita, Sanaa. Atacatorii – membri ai unui grup extremist islamic obscur – au detonat un autoturism incarcat cu explozibili si au lansat mai multe rachete asupra cladirii
Bomba de mare putere a fost detonata in fata principalei intrari securizate a cladirii ambasadei, in cursul diminetii, cand membrii personalului diplomatic incepeau sa soseasca la serviciu. Atacatorii, care, potrivit martorilor oculari citati de AP si AFP, erau imbracati in uniforme de politie, au lansat imediat o salva de rachete asupra cladirii, angajandu-se intr-un schimb de focuri prelungit cu agentii yemeniti care asigurau securitatea reprezentantei diplomatice.

Potrivit serviciilor de securitate yemenite, in confruntare si-au pierdut viata sase membri ai dispozitivului de securitate al ambasadei si patru civili aflati intamplator in zona. sase dintre atacatori au fost de asemenea ucisi, inclusiv un atacator sinucigas, care a reusit sa detoneze centura cu explozibili pe care o purta.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.