Oficialul insarcinat cu supravegherea falimentului companiei a declarat ca Alitalia va ramane fara lichiditatile necesare pentru cumpararea combustibilului si va trebui sa anuleze zborurile, in cazul in care sindicatele nu aproba, in cel mai scurt timp, oferta de preluare a investitorilor.

Ministrul italian al muncii, Maurizio Sacconi si reprezentantii sindicatelor vor fi chemati, joi, pentru a anunta decizia luata in privinta planului de salvare a companiei, care implica peste 3.000 de disponibilizari.

"Este un masacru", a spus unul dintre liderii sindicali, Fabio Frati. Greva, care va dura patru ore, este programata sa inceapa la ora 12 p.m, ora locala, zborurile anulate fiind pe rute interne si europene. Sindicatele se tem ca reducerile salariale si diponibilizarile masive implicate de planul de salvare a companiei de la faliment vor face ca preluarea operatorului italian sa devina extrem de avantajoasa pentru investitorii ce vor relansa Alitalia, la o scara mult mai mica.

Discutiile despre falimentul Alitalia tine de mai multe saptamani, prima pagina a ziarelor italiene. Publicatia La Repubblica publica astfel, din moment in moment, reactiile oficialior cu privire la greva angajatilor companiei aeriene. Presedintele regiunii Lazio ii cere astfel, premierului Berlusconi o noua intalnire la Roma, in privinta "chestiunii Alitalia", in speranta rezolvarii crizei companiei.