Presedintele rus Dmitri Medvedev a anuntat astazi ca va semna "saptamana aceasta" acorduri de cooperare, inclusiv pe plan militar, cu republicile separatiste georgiene Abhazia si Osetia de Sud, informeaza NewsIn.

"Voi semna saptamana aceasta acorduri speciale pentru dezvoltarea relatiilor de prietenie (cu cele doua regiuni separatiste - n.red.) care vor include si o componenta militara", a declarat el in cursul unei reuniuni cu reprezentantii mediilor de afaceri ruse, la Kremlin.

Rusia a recunoscut independenta Abhaziei si Osetiei de Sud la 26 august si a stabilit relatii diplomatice cu cele doua teritorii separatiste proruse, o decizie condamnata de occidentali, care denunta atingerea adusa integritatii teritoriale a Georgiei.

Moscova intentioneaza sa pastreze pe termen nedefinit circa 7.600 de soldati in cele doua regiuni si vrea sa instituie si baze militare pe teritoriul lor.

Rusia si-a retras in acest weekend militarii din apropierea portului georgian Poti, in conformitate cu acordul mediat de Franta care prevede retragerea fortelor de pe teritoriul georgian cu exceptia Abhaziei si Osetiei de Sud.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.