Website-ul Centrului European de Cercetare Nucleara, unde se afla cel mai mare accelerator de particule din lume, a fost spart chiar in ziua experimentului de hackeri

Hackerii au modificat o pagina web a CERN si au facut haz de informaticienii centrului, numindu-i „scolari".
Autorii atacului au reusit sa patrunda intr-una dintre retelele informatice care permite accesul la acceleratorul de particule LHC, aflat in Elvetia.

Hackerii au introdus o pagina internet pe site-ul CERN, pe care au semnat-o "The Greek Security Team" (echipa greaca de securitate). Ei au ridiculizat securitatea informatica a site-ului, afirmand ca cei care l-au conceput sunt niste "scolari".

La CERN a inceput miercuri un experiment stiintific a carui ambitie este de a recrea primele momente ale Universului. Hackerii sustin ca au spart site-ul chiar miercuri, in ziua in care se desfasura experimentul istoric, dar precizeaza ca nu au avut intentia de a perturba evenimentul.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.