Un tribunal britanic a decis ca nu exista suficiente probe pentru a-i condamna pe cei opt care planuiau sa arunce in aer sapte avioane, cu explozibili lichizi, in 2006.

Trei barbati au fost condamnati luni pentru conspiratie in vederea comiterii unei crime, pentru tentativa de atentat terorist din 2006 care a schimbat radical modul in care calatorim cu avionul: celebrul plan de a arunca in aer avioane care calatoreau catre America cu ajutorul unor explozibili lichizi. Juriul britanic nu i-a condamnat insa pe potentialii teroristi pentru cea mai grava acuzatie, aceea de a fi participat la complotul care s-ar fi putut solda cu cel mai mare atentat terorist dupa 11 septembrie.

Reprezentantii Coroanei britanice adusesera acuzatii impotriva a opt barbati care doreau sa arunce in aer sapte avioane cu 1.500 de persoane la bord.
Publicitate

Juratii de la Tribunalul din Woolwich au hotarat insa, dupa 56 de ore de deliberari, ca principala acuzatie adusa de procurori nu este suficient demonstrata. Cei trei condamnati, seful grupului - Abdulla Ahmed Ali, constructorul bombelor -, Assad Sarwar si Tanvir Hussain, au pledat „vinovat“ pentru acuzatiile de conspiratie in vederea producerii de explozii, dar doar in scop mediatic, nu pentru a ucide persoane, dorind sa atraga atentia asupra sortii arabilor din Palestina si Liban. Unul dintre acuzati, Mohammed Gulzar, pe care procurorii il acuzau ca a venit in Marea Britanie din Pakistan pentru a supraveghea atentatul, a fost achitat.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.