Secretarul de stat american Condoleezza Rice a spus luni ca este "inacceptabil" sa fie atat de putini afroamericani in corpul diplomatic al Statelor Unite, relateaza NewsIn.
"Vreau sa vad un serviciu diplomatic care seamana cu America", a spus ea, la o reuniune a studentilor, la Washington.

"M-am plans ca ma duc la o reuniune a Departamentului de Stat, ca ma duc la reuniuni toata ziua la Departamentul de Stat si rar vad pe cineva care sa imi semene, iar acest lucru este total inacceptabil", a spus Rice, a doua persoana de culoare, dupa Colin Powell, care ocupa aceasta functie.

Rice a explicat ca lucreaza cu senatorul de culoare Charles Rangel pentru a atrage studenti afroamericani in serviciile sale.

"Am lucrat din greu pentru dublarea numarului acestor studenti interesati de afacerile externe, pentru a le oferi formare si sustinerea necesare invatarii unor limbi straine si a lumii, pentru a putea apoi iesi in lume si lua parte a dificultatile marii dezbateri mondiale, cu care ne confruntam in sistemul international", a conchis Rice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.