Biserica Scientologica ca fi judecata de un tribunal francez pentru "escrocherie in banda organizata", a informat luni o sursa la curent cu acest dosar, relateaza AFP.

Judecatorul Jean-Christophe Hullin a semnat luni o ordonanta care trimite in justitie Asociatia spirituala a Bisericii Scientologice (ASES - Celebrity centre), principala structura a asociatiei in Franta si societatea anonima SEL, libraria sa, "pentru escrocherie in banda organizata".

Condamnarea Bisericii Scientologice ar putea duce la dizolvarea celor doua structuri.

Sapte membri ai Bisericii, printre care Alain Rosenberg, directorul general al Celebrity centre, sunt, de asemenea, dati in judecata.

Fondata in 1954 in Statele Unite de Ron Hubbard (1911-1986), un autor de literatura SF, Biserica Scientologica revendica milioane de membri si 6.000 de "biserici" in 159 de tari, dintre care mii de membri in Franta.

In Franta, autoritatile ii reproseaza practici de "destabilizare mintala" si, in 1995, prima asociatie franceza a Bisericii Scientologice a fost lichidata pentru ca nu si-a platit impozitele la Fisc, care ii refuza statutul de Biserica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.