Papa Benedict al XVI-lea a declarat ca va urma linia dura a predecesorului sau Ioan Paul al II-lea in privinta avorturilor si eutanasiei.Suveranul Pontif si-a expus punctul de vedere asupra acestor probleme intr-o omilie rostita in bazilica Sf. Ioan din Lateran.Papa "nu trebuie sa isi proclame propriile idei, ci sa se raporteze in permanenta la Cuvantul Domnului, atunci cand se confrunta cu incercari de adaptare sau de temperare si cu oportunismul", a spus Sfantul Parinte.

"Asta a facut si Ioan Paul al II-lea cand s-a confruntat cu interpretari eronate ale libertatii, subliniind intr-un mod fara echivoc inviolabilitatea fiintelor umane, inviolabilitatea vietii omenesti, de la concepere pana la moartea naturala", a afirmat Papa Benedict al XVI-lea in aplauzele congregatiei."Libertatea de a ucide nu este o libertate adevarata, ci o tiranie, care duce fiintele umane la sclavie", a adaugat acesta.Sintagma "de la concepere pana la moartea naturala" se refera la interzicerea avorturilor si a eutanasiei.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.