Circa 150 turisti straini au apelat, incepand din iulie, la o agentie sarba care ofera un tur prin locurile prin care a fost Radovan Karadzici, pana de curand unul dintre cei mai cautati oameni din lume, relateaza Reuters, potrivit NewsIn.

Radovan Karadzici, care a locuit la Belgrad sub identitatea unui medic naturist, a fost arestat in luna iulie.

Circa 150 de turisti, toti straini, au fost intr-un astfel de traseu turistic numai luna trecuta, platind o suma cuprinsa intre 5 si 7 euro, a declarat Tanja Bogdanov, directoare a Agentiei de turism Vekol. "In ultimii zece ani, singurele stiri din presa straina despre Serbia aveau legatura cu criminalii de razboi si cu problemele politice", a spus ea. "Turistii sunt interesati de traseul nostru pentru ca intreaga lume stia despre aceste probleme si despre situatia politica", a precizat aceasta.

Prima etapa a traseului este cladirea in care fostul lider al sarbilor bosniaci, alias dr. Dragan Dabici, a locuit, ca si restaurantul in care prefera sa manance placinta de cartofi. Dupa vizitarea magazinului preferat al lui Karadzici, turistii merg in micul bar pe care acesta il frecventa si unde inca mai exista portretul lui.

Traseul continua pe linia autobuzului 73, care l-a dus pe acesta in locul unde a fost arestat, si se incheie in fata Curtii sarbe pentru crime de razboi, de unde Karadzici a fost transferat la Tribunalul de la Haga.

Karadzici, acuzat de genocid comis in timpul razboiuului bosniac din perioada 1992-1995, a fost extradat la Tribunalul ONU pentru crime de razboi de la Haga in luna iulie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.