Un islamist a lansat un apel catre organizatia terorista Al-Qaida in Magreb sa o ucida pe Condoleeza Rice, secretarul de stat american, in timpul turneului acesteia in regiune, a anuntat miercuri un centru american de supraveghere a site-urilor islamiste, relateaza AFP

Conform SITE Intelligence Group, apelul a fost lansat de o persoana necunoscuta pe Al-Ekhlaas, cel mai utilizat site de catre gruparile islamiste radicale, printre care reteaua lui Osama ben Laden. Jihadistul s-a referit la turneul pe care Rice il incepe joi in Libia, Tunisia, Algeria si Maroc.

Aceste vizite ofera "o ocazie unica pentru a o ucide inaintea incheierii mandatului sau de secretar de stat", a scris islamistul, potrivit SITE.

Prin acest turneu, Rice vrea sa sarbatoreasca unul dintre rarele succese diplomatice ale lui Bush, inainte de sfarsitul mandatului acestuia. Aceasta este prima vizita in Libia a unui secretar de stat american din ultimii 55 de ani. Lupta impotriva terorismului figureaza printre subiectele care vor fi discutate.

Gruparea Al-Qaida din Magrebul islamic (AQMI- fosta Grupare Salafista pentru Predica si Lupta, GSPC), a revendicat mai multe atentate in ultimii doi ani, printre care cel din 19 august din Alger, soldat cu 48 de morti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.