Premierul pakistanez Yusuf Raza Gilani nu se afla in masina sa, atinsa de doua gloante intr-o suburbie a Islamabadului, au anuntat surse din politie, contrazicand versiunea purtatorului de cuvant al Guvernului, relateaza AFP.

Informatia a fost confirmata pentru AFP de trei inalti oficiali din politie.

"Premierul si echipa sa nu se aflau in masina", a declarat pentru televizunea nationala pakistaneza secretarul Ministerului de Interne Kamal Shah.

Convoiul premierului pakistanez Yusuf Raza Gilani a fost vizat miercuri de tiruri de arme automate intr-o suburbie a Islamabadului, dar seful Guvernului nu a fost ranit, anuntase purtatorul sau de cuvant.

"Au fost trase mai multe focuri de arma (...) premierul este in siguranta", a declarat purtatorul de cuvant Zahid Bashir, citat de Reuters, adaugand ca cel putin doua gloante au lovit masina lui Gilani.

Atacul a avut loc pe drumul principal care leaga capitala pakistaneza de aeroportul din apropiere. Gilani se intorcea dintr-o deplasare in orasul Lahore, din estul tarii.

Gilani, membru al Partidului Poporului Pakistanez al lui Benazir Bhutto, a fost numit premier in martie. In varsta de 58 de ani, el a fost presedinte al Parlamentului intre 1993 si 1996, in timpul celui de-al doilea mandat al lui Bhutto de premier, si ministru din 1988 pana in 1990.

Este o figura respectata in partid, prieten al lui Zardari si fost colaborator al lui Benazir. El a fost inchis ulterior timp de cinci ani, fiind acuzat de numiri oficiale ilegale, dar fara a fi condamnat. Gilani a negat permanent acuzatiile, spunand ca sunt motivate politic.

Tentativa de asasinare intervine la circa doua saptamani dupa demisia presedintelui Pervez Musharraf si inainte de alegerile prezidentiale din 6 septembrie.

Asasinatele politice nu sunt iesite din comun in Pakistan. Musharraf a fost vizat si el de doua tentative de asasinat, iar fostul premier pakistanez Benazir Bhutto a fost asasinata la sfarsitul anului trecut.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.