Ofensiva rusa impotriva Georgiei ar putea avea un "efect de domino" in Caucaz, mai ales in Ucraina, a declarat duminica, la Istanbul, ministrul georgian de externe, care a exclus un dialog pe termen scurt cu Rusia, relateaza AFP.

"Ostilitatea militara a Rusiei care a vizat Georgia ar putea avea un efect de domino si in alte tari din regiune, ca Ucraina", a declarat ministrul, intr-o conferinta de presa sustinuta alaturi de omologul sau turc, Ali Babacan.

Ministrul, care se afla intr-o vizita de lucru in Turcia, a subliniat ca "pana cand Federatia rusa nu se retrage din Georgia si nu respecta pe deplin armistitiul, Georgia nu se poate angaja intr-un dialog cu aceasta tara".

Moscova si-a retras majoritatea trupelor in urma armistitiului, insa a ramas in anumite zone din Georgia, intr-o zona-tampon, ale carei limite nu au fost clar definite si care sunt interpretate diferit.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.