Faptele de "genocid" in Osetia de Sud in urma operatiunii georgiene asupra acestei republici separatiste proruse se confirma "in totalitate", a declarat presedintele Comisiei de anchete a Parchetului general rus, intr-un interviu, potrivit NewsIn.

"S-a stabilit ca in perioada 7-12 august fortele armate georgiene au intrat pe teritoriul acestei foste republici, cu obiectivul de a distruge total grupul etnic al osetilor care traiesc in Osetia de Sud", a declarat Alseksandr Bastrikin, presedintele Comisiei de anchete a Parchetului general rus.

"Am strans numeroase marturii potrivit carora georgienii au aruncat cu grenade in subsolurile in care se ascundeau locuitori din Thinvali", capitala Osetiei de Sud, teatrul unor violente confruntari, a adaugat presedintele Comisiei de anchete. "Sute de case au fost distruse, nu doar in Thinvali, ci si mai multe localitati" din teritoriul separatist, potrivit magistratului. "Am gasit o femeie insarcinata in luna a opta ucisa prin impuscare in cap", a adaugat el.

Justitia rusa a anuntat la 14 august ca a deschis o ancheta penala pentru "genocid" dupa ce a "primit informatii cu privire la actiunile fortelor militare georgiene care vizau eliminarea cetatenilor Federatiei ruse de nationalitate oseta si care locuiesc in Osetia de Sud", a precizat el.

Ofensiva georgiana din noaptea de 7-8 august s-a soldat cu un contraatac al armatei ruse, care a ocupat o parte din teritoriul georgian.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.