Un avion MD-82 al companiei spaniole Spanair a trebuit sa-si intrerupa cursa intre Barcelona si arhipelagul Canare, in urma unui incident tehnic, care nu a fost insa grav, a anuntat compania duminica, la patru zile de la tragedia aviatica din Madrid, relateaza AFP

Avionul a aterizat duminica dimineata la Malaga, in Andaluzia, dupa ce pilotul a semnalat un incident. Cei 141 de pasageri au fost cazati la un hotel, unde au asteptat remedierea problemei tehnice. Problema a fost "o mica defectiune la un generator electric secundar", fapt ce nu a influentat insa capacitatea de zbor a aparatului, potrivit unui purtator de cuvant al companiei.

Avionul a fost reparat si era pregatit pentru continuarea cursei, insa, pana lasosirea agentilor aviatiei civile, compania a cazat pasagerii intr-un hotel, iar cursa a fost programata pentru luni dimineata, potrivit purtatorului de cuvant.

O alta cursa charter, efectuata de compania Spanair cu plecarea din Las Palmas, arhipelagul Canare, cu destinatia Toulouse, apoi Marsilia, sudul Frantei, a inregistrat duminica o intarziere. Zborul cu 212 persoane era programat dupa-amiaza, insa, din cauza unor probleme tehnice descoperite la avion, un Airbus A321, Spanair a folosit un aparat al companiei Iberworld.

Miercuri, la Madrid, un avion MD-82 care efectua cursa Madrid-Las Palmas, arhipelagul Canare, s-a prabusit la decolare din motive care nu au fost deocamdata stabilite, accidentul soldandu-se cu moartea a 154 de persoane si ranirea altor 18, fiind cea mai mare catastrofa aeriana din Spania din ultimii 25 de ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.