Candidata fara succes la investitura democrata Hillary Clinton le va cere delegatilor care o vor sustine la conventia din Denver sa voteze pentru senatorul Barack Obama, a spus duminica un responsabil al Partidului Democrat, relateaza AFP, potrivit NewsIn.

Clinton ar putea face acest anunt miercuri, dupa o intalnire cu delegatii sai, a spus responsabilul sub acoperirea anonimatului.

Senatoarea de New York se va adresa conventiei democrate marti. Miercuri, numele sau va fi supus votului delegatilor. Potrivit site-ului RealClearPolitics, Clinton s-ar putea baza pe sustinerea a 2.000 de delegati din totalul de 4.200, dar este insuficient pentru a putea fi investita. Insa, daca multe voci nu se vor alatura lui Obama, acest lucru ar putea ilustra o divizare in tabara democrata, cu mai putin de doua luni inainte de alegerile prezidentiale.

Responsablii partidului spera ca aceasta conventie va fi o ocazie pentru democrati de a-si afisa unitatea, pusa la grea incercare de primarele deosebite de lungi si intens disputate.

Potrivit republicanilor, democratii sunt divizati, iar tabara candidatului republican John McCain spera sa atraga sustinatori ai lui Clinton care nu au incredere in Obama. In timpul primarelor democrate, muncitorii albi, persoanele in varsta si femeile au preferat-o pe Clinton, iar un sondaj al Washington Post arata ca 20% dintre alegatorii lui Hillary intentioneaza sa il voteze pe McCain in noiembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.