Republicanul John McCain este cotat cu 5 puncte avans fata de democratul Barack Obama, fiind considerat un mai bun administrator al economiei, arata - pentru prima data - rezultatele unui sondaj Reuters/Zogby dat publicitatii joi, anunta NewsIn

McCain este cotat cu 46% din intentiile de vot, fata de 41% cat ar obtine Obama, in conditiile in care un sondaj similar efectuat de acelasi institut indica in iulie un avantaj solid, de sapte puncte procentuale, pentru Obama.

Spectaculoasa rasturnare de situatie are loc dupa o luna de atacuri din partea lui McCain, care a pus la indoiala experienta lui Obama, i-a criticat impotrivirea fata de noi foraje marine in largul coastelor SUA si a luat in deradere turneul sau european.

Sondajul a fost realizat de joia trecuta pana sambata, in timp ce Obama se afla intr-o vacanta de o saptamana in Hawaii, cedandu-i locul pe scena politica lui McCain, care a profitat de invadarea Georgiei de catre Rusia pentru a-si pune in valoare vederile in materie de politica externa.

"Nu e nicio indoiala ca aceasta campanie de discreditare a lui Obama isi arata rezultatele in favoarea lui McCain chiar acum", a explicat John Zogby. "E un declin semnificativ pentru Obama", a adaugat sociologul.

McCain are acum un avans de noua puncte procentuale (49% comparativ cu 40%) fata de Obama in ceea ce priveste raspunsul la intrebarea cruciala, cine ar fi un manager mai bun al economiei?, o tema despre care aproape jumatate dintre alegatori au spus ca este principala lor preocupare pentru alegerile prezidentiale din noiembrie.

Aceasta diferenta inverseaza tendinta din sondajul de luna trecuta, cand la capitolul economie Obama conducea cu patru puncte procentuale in fata lui McCain, senator de Arizona si fost prizonier de razboi in Vietnam, care a recunoscut ca ii lipseste expertiza economica, aratand in schimb un mai mare interes pentru politica externa si de aparare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.