Potrivit New York Times, care citeaza oficiali occidentali, trupe de elita ruse se desfasurau in regiune sau se pregateau sa o faca. Aceste actiuni sunt privite de Pentagon drept o demonstratie de forta menita sa ii faca pe unii membri NATO sa se indoiasca de oportunitatea de a primi Georgia in Alianta si nu drept un semnal ca Rusia ar lua in calcul posibilitatea de a ataca Tbilisi, mai scrie cotidianul american.

In Georgia, ajutoarele umanitare ajungeau inca destul de greu duminica in regiunea Gori. "Nu reusim sa le distribuim. Avem nevoie de informatii clare ca cei responsabili de distribuirea ajutoarelor se pot deplasa liber si rusii nu ni le dau", a declarat pentru AFP coordonatorul ONU din Georgia, Robert Watkins.

Papa Benedict al XVI-lea a cerut deschiderea de "coridoare umanitare" in Osetia de Sud si Georgia.
Potrivit Inaltului Comisariat ONU pentru Refugiati (UNHCR), circa 158.600 de persoane au fost nevoite sa se deplaseze din cauza conflictului din Georgia.

Potrivit acordului de incetare a focului, fortele ruse de "mentinere a pacii" trebuie sa se retraga pe pozitiile din Osetia de Sud, cu drept de patrulare temporar pe o suprafata de cativa kilometri in interiorul teritoriului georgian, pana la sosirea observatorilor straini. Restul trupelor trebuie sa se intoarca in Rusia.