Presedintele georgian Mihail Saakasvili a declarat astazi ca tancuri ruse au deschis focul asupra locuitorilor si au distrus cladiri din orasul georgian Gori, informeaza NewsIn.

Anterior, un jurnalist AFP vazuse o coloana de tancuri si blindate ruse parasind Gori, oras situat in apropiere de regiunea separatista Osetia de Sud, in directia capitalei Tbilisi, aflata la 90 de kilometri distanta.

Statele Unite acuza de asemenea Rusia ca ataca civili. SUA a anunta ca au primit informatii calificate drept credibile, potrivit carora violentele din Osetia de Sud continua, si au cerut Rusiei sa impiedice trupele sale neregulate sa atace civili, transmite Reuters.

"Avem informatii credibile despre sate incendiate, tiruri de arma si crime", a declarat trimisul Statele Unite in regiune, Matthew Bryza, intr-o conferinta de presa sustinuta la Tbilisi.

Bryza a cerut Rusiei "sa se asigure ca fortele sale nu comit acte de violenta si sa depunae toate eforturile pentru a impiedica trupele neregulate, osete sau nu, sa comita acte de violenta vizand populatia pasnica".
Statele Unite au sustinut Georgia in conflictul cu Rusia, care a avut in centru regiunea separatista prorusa Osetia de Sud.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.