O parte din plafonul fals al hemiclului Parlamentului European de la Strasbourg s-a prabusit joi, fara a provoca ranirea niciunei persoane, a anuntat marti site-ul www.strastv.com, care a dat publicitatii si fotografii ilustrand incidentul, relateaza NewsIn.

Reprezentantii Parlamentului European nu au comentat deocamdata situatia, semnalata de strastv.com.

O bucata din plafon a cazut in jurul orei locale 18.00 (19.00 ora Romaniei), iar cea de a doua la 22.36 (23.36 ora Romaniei), peste mai multe randuri de fotolii.

Hemiciclul, unde se reunesc o saptamana pe luna europarlamentarii, era gol in momentul incidentului, iar serviciile de urgenta au intervenit pentru a securiza locul. Cauzele prabusirii nu se cunosc. Potrivit unor ipoteze, ar putea fi vorba de o montare defectuoasa a placilor din plafonul fals. In ziua respectiva nu a fost semnalata nicio scurgere si niciun fenomen meteorologic deosebit.

Construit in 1999, IPE4, are o suprafata de 200.000 de metri patrati si este format dintr-o aripa curba, in forma semicerc, cu un dom, de unde se ridica turnul birourilor. Cladirea poate fi vizitata de turisti in perioada vacantei parlamentare, inainte de urmatoarea sesiune, care va incepe in 1 septembrie.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.