Conflictul din Georgia a provocat marti moartea unui prim jurnalist strain de regiune, un jurnalist olandez al postului de televiziune olandez RTL, care a murit in timpul unui bombardament din orasul Gori, relateaza NewsIn.

"In timpul unui bombardament rus din orasul georgian Gori, Stan Storimans, cameramanul RTL Nieuws, a fost ucis. Corespondentul nostru Jeroen Akkermans a fost ranit la picior", mai arata RTL pe site-ul sau.

Decesul ridica la cinci numarul jurnalistilor si colaboratorilor media ucisi de la inceputul conflictului din Osetia de Sud, in noaptea de joi spre vineri.

Marti, un fotograf al AFP a constatat ca un jurnalist georgian si soferul sau au fost ucisi de un obuz care le-a lovit vehiculul stationat in piata centrala a orasului Gori.

Ceilalti doi jurnalisti ucisi sunt Grigol Cihladze, jurnalist la saptamanalul Russian Newsweek, si Aleksandr Klimciuk, fotoreporter al agentiei de presa ruse ITAR-TASS.

Alti patru jurnalisti au fost raniti, in afara de corepondentul RTL.

Potrivit unui jurnalist, bombele au lovit fara avertisment. Magazinele erau inchise, dar cativa civili erau in oras.

"Bombele au cazut in fata noastra si in lateral", a declarat un reporter Reuters care circula prin Gori la bordul unui vehicul. "Cativa oameni au fost raniti si zaceau pe strada. Am plecat urgent de acolo".

Jurnlistul a spus ca strada respectiva se afla in apropierea unei zone cu dealuri unde aviatia rusa atacase anterior pozitiile ruse din apropierea orasului, la circa 60 de kilometri vest de capitala Tbilisi.

Doi reporteri Reuters au vazut patru explozii in imprejurimile Gori mai devreme, dar nu era clar daca au fost cauzate de bombardamente sau oc de artilerie.

Avioane ruse bombardau in aceasta dimineata zonele din jurul orasului georgian Gori, a declarat pentru AFP secretarul Consiliului national de Securitate, Aleksandr Lomaia.

Un jurnalist AFP aflat la periferia Gori, cel mai mare oras georgian din apropierea regiunii separatiste proruse Osetia de Sud, a vazut fum ridicandu-se deasupra colinelor din apropiere.

"Fortele ruse bombardeaza zone locuite din satul Tkviavi", din apropiere de Gori, a afirmat Lomaia. In zona "nu se afla aproape niciun civil, pentru ca au fost evacuati in prealabil", a precizat totusi oficialul georgian.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.