Intrebat, intr-un interviu acordat telefonic postului american de televiziune CNN, ce mesaj ar vrea sa transmita Rusiei, Saakasvili a raspuns: "Cred ca trebuie sa stie ca Georgia nu se va preda niciodata, Georgia nu se va preda niciodata".

Saakasvili, care declarase anterior, intr-un discurs, ca "cea mai mare parte a teritoriul georgian este ocupata", a acuzat Rusia ca a pregatit dinainte atacaul asupra tarii sale.

"Oricat de supraomenesti ar fi fortele voastre militare, daca nu ati fi pregatit atacul de luni si luni de zile, pentru Dumnezeu, cum ati putut mobiliza 1.000 de tancuri in cateva ore pentru a le trimite in alta tara?", a intrebat el.

Fortele ruse "ameninta capitala" georgiana Tbilisi, a adaugat Saakasvili, jurand ca "poporul georgian nu va renunta niciodata la libertatea sa si la democratie, pentru ca democratia este mai puternica decat oricare dintre tancurile lor, decat oricare dintre bombardamentele lor, decat oricare dintre echipamentele lor crude".
"Vom merge pana la capat, pentru ca ne-am pierdut deja libertatea din cauza Rusiei", a adaugat el.

Rusia a trimis mii de soldati, tancuri si forte aeriene impotriva Georgiei, in replica la o ofensiva georgiana care a avut ca scop preluarea controlului asupra regiunii separatiste proruse Osetia de Sud.