Peste 50 de evrei din Georgia, teatru al unor ciocniri violente cu fortele ruse, au cerut Agentiei Evreiesti sa ii ajute sa emigreze in Israel, a anuntat luni un purtator de cuvant al acestei organizatii,potrivit NewsIn.

"Am primit zeci de cereri din partea evreilor georgieni care vor sa emigreze in Israel", a declarat Alex Selsky, purtator de cuvant al agentiei cu sediul la Ierusalim, organism insarcinat cu migrarea evreilor in Israel.
El a precizat ca, "in pofida dificultatilor, Agentia Evreiasca va depune toate eforturile pentru a-i ajuta sa ajunga cat mai repede posibil".

Aproape 12.000 de evrei traiesc in Georgia, dintre care 200 in orasul Gori, teatru al luptelor dintre fortele ruse si cele georgiene de mai multe zile, potrivit organizatiei.

"Aproape toti evreii din Gori au fost evacuati, cu ajutorul nostru, la Tbilisi, sambata", a adaugat Selsky.
Aproape 80% din locuitorii orasului Gori, din apropiere de regiunea separatista prorusa Osetia de Sud, s-au refugiat de teama bombardamentelor ruse din zona, a anuntat un purtator de cuvant al Inaltului Comisariat ONU pentru Refugiati, de la Geneva.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.