Pe 5 august, Parents Television Council (PTC) din America a lansat studiul "Happily Never After", care releva faptul ca emisiunile si serialele din America favorizeaza adulterul si denigreaza valorile casniciei, relateaza NewsIn

PTC a analizat toate programele de divertisment in orele de varf, pe principalele canale de televiziune din Statele Unite, precum ABC, CBS, Fox si NBC, timp de patru saptamani, in perioada 23 septembrie - 22 octombrie 2007.

Filmele, stirile, programele sportive si reality show-urile nu au fost incluse in analiza realizata de Parents Television Council.

"Aceste studii arata ca multe filme si seriale de Hollywood cauta sa submineze casatoria, prezentand-o intr-o maniera negativa. Mai grav decat marginalizarea casatoriei si glorificarea sexului extraconjugal este obsesia televiziunilor de a prezenta expresii sexuale. Copii si adolescenti sunt expusi la o serie de comportamente sexuale care nu existau acum cateva generatii", a declarat intr-un interviu Tim Winter, presedintele PTC.

Datele studiului "Happily Never After", realizat de Parents Television Council (PTC), releva ca referintele catre sexul extraconjugal depasesc referintele catre sexul conjugal intr-o proportie de 3 la 1, in vreme ce scenele de sex intre parteneri in afara casatoriei au depasit numarul scenelor similare intre persoanele casatorite cu 4 la 1.

Potrivit studiului initiat de Parents Television Council, cateva dintre comportamentele sexuale care erau tabu, acum se gasesc in plina audienta la televizor, cum ar fi sexul in trei, furatul partenerului, pedofilia, necrofilia, travestitii, sexul cu prostituatele, referiri catre masturbare, jucarii sexuale si comportamente fetisiste.

"Difuzorii de cablu trebuie sa fie mai responsabili in privinta comportamentelor sexuale prezente in emisiunile difuzate la orele de varf, favorizand povesti care nu trimit catre promiscuitate si catre denigrarea monogamiei. Oamenii de publicitate trebuie sa se gandeasca de doua ori cand scriu si gandesc astfel de materiale. In vreme de Curtea Suprema asteapta formularea unei noi legi asupra indecentei in televiziune, acum este timpul ca familiile sa protesteze impotriva unui astfel de continut vizual", a conchis presedintele Parents Television Council.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.