Atat cantareste un copil din Botosani. Cazul, unicat pentru medicina judetului, a fost descoperit de sefii sanatatii botosanene abia in aceasta saptamana, dupa ce micutul a ajuns la Sectia de Boli Infectioase a Spitalului Judetean Mavromati din cauza unor simptome diareice.
Gabriel este al saselea copil al unei femei din Tudora, care locuieste singura intr-o casa ce nici macar nu este racordata la reteaua de electricitate. Silvia Macarel i-a predat statului pe toti ceilalti copii, insa pe Gabriel a vrut sa il creasca. O face insa, dupa parerea medicilor si a sefilor primariei, foarte prost. Acestia cred ca femeia este principala vinovata pentru greutatea exagerata a baiatului.

“Ce-i aduce, aia mananca”, spune medicul de familie Gheorghe Luca. Potrivit acestuia, baiatul a inceput sa ia serios proportii de la varsta de un an, cand a avut tulburari hormonale cu adaugare excesiva de greutate. “A fost trimis la medicul specialist, unde i s-a pus diagnosticul de obezitate”, afirma dr. Luca. Culmea este ca minorului i s-au facut la sapte ani asa-numitele analize de bilant, care au iesit cat se poate de bune. “Este un caz social, depinde si de unde locuieste. Sta in conditii foarte grele, mama il creste singura si munceste cu ziua prin sat. Este unicul caz de acest gen cu care ne-am confruntat”, declara medicul de familie.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.