Tinerii infractori vor fi judecati de copiii de varsta lor si vor primi numai amenzi sau zile de munca in folosul comunitatii

Inca de la varsta de 10 ani, copiii cuminti din Marea Britanie vor putea sa-si judece prietenii mai zburdalnici, in cadrul unor "tribunale de cartier" care vor avea puterea de a da pedepse.

Tribunalele copiilor vor fi solicitate de un judecator adult, care le va repartiza numai infractiunile minore, iar pedepsele vor fi decise de copii numai in limitele legii, la indicatia judecatorului care se ocupa de caz.

Copiii "rai" din cartierele Londrei sau din orasele de provincie ale Marii Britanii vor fi adusi in fata copiilor "din vecini", prieteni sau colegi de scoala, pentru a fi pedepsiti pentru actele minore de huliganism, dar suficient de grave incat sa atraga o pedeapsa penala: batai intre bande, furturi din magazine, atacuri asupra altor copii, mazgalirea caselor sau a vagoanelor de metrou etc. Pentru toate aceste infractiuni, care pana acum erau penalizate cu ani grei de "scoala de corectie", de-acum se vor primi numai amenzi sau zile de munca in folosul comunitatii.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.