Un mic portret datand din secolul al 18-lea, care a starnit controverse printre specialisti, a fost identificat ca apartinand lui Wolfgang Amadeus Mozart, acesta fiind unul dintre putinele tablouri in care compozitorul austriac apare fara celebra sa peruca alba pudrata, informeaza dailymail.co.uk.

Potrivit MEDIAFAX, expertii de la Mozarteum Museum din Salzburg - orasul natal al muzicianului - au stabilit ca portretul apartine compozitorului, dupa ce au examinat o serie de informatii istorice si alte imagini ale acestuia.

In majoritatea portretelor, Mozart a fost pictat purtand o peruca alba, pudrata, iar din acest motiv stabilirea identitatii tanarului din acest mic tablou a durat atat de mult.

Specialistii spun ca, din cele 14 portrete cunoscute in lume, acesta este singurul in care genialul compozitor a fost pictat fara peruca si uitandu-se direct la privitor.

Deocamdata nu se cunoaste autorul acestui tablou.

Wolfgang Amadeus Mozart (1756 - 1791) este unul dintre cei mai celebri si influenti compozitori de muzica clasica din lume. De-a lungul vietii sale a compus peste 600 de lucrari, iar printre cele mai cunoscute opere ale sale se numara "Rapirea din Serai", "Nunta lui Figaro", "Don Giovanni", "Cosi fan tutte" si "Flautul fermecat".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.