Un sucevean a reclamat Politiei ca a fost inselat cu peste 27.000 de lei, bani pe care i-a platit drept comisioane pentru a intra in posesia unui premiu de 20.000 de euro fictiv despre care a fost informat printr-un SMS.
Potrivit Politiei Judetene Suceava, barbatul in varsta de 30 de ani, din municipiul Suceava, a reclamat ca, in 18 octombrie a primit, pe telefonul mobil, un SMS, prin care era informat ca este castigatorul unui premiu in valoare de 20.000 de euro. In zilele urmatoare, a sunat la numarul de pe care a primit SMS-ul si a discutat cu un barbat care i-a spus ca, pentru a intra in posesia premiului, trebuie sa achite cateva comisioane. Barbatul i-a cerut ca aceste comisioane sa fie platite prin transfer bancar.

Potrivit MEDIAFAX, suceveanul a acceptat si a trimis suma de 27.300 de lei in patru transe prin transfer bancar, ulterior dandu-si seama ca a fost inselat. Astfel, el a sesizat politia in vederea identificarii autorului si recuperarii prejudiciului.

Cercetarile sunt continuate, in cauza fiind intocmit dosar penal pentru inselaciune.

Politia Judeteana Suceava solicita cetatenilor sa nu comunice datele cu caracter personal unor persoane cunoscute prin intermediul telefonului mobil si sa nu realizeze operatiuni bancare catre aceste persoane, indiferent de motivul pentru care sunt contactati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.