Grecia va primi urmatoarea transa din imprumutul de la Uniunea Europeana si FMI la inceputul lunii iulie, dupa noi discutii referitoare la programul economic, a anuntat vineri delegatia creditorilor internationali care a evaluat situatia finantelor tarii.

Guvernul elen urmeaza sa infiinteze o agentie independenta pentru privatizare, se arata intr-un comunicat comun al UE, FMI si al Bancii Centrale Europene (BCE).

Declaratia a fost facuta dupa ce reprezentanti ai celor trei institutii au evaluat stadiul si rezultatul masurilor de reforma aplicate de autoritatile de la Atena, scrie MEDIAFAX.

Grecia a realizat progrese semnificative, dar reformele fiscale si structurale trebuie intensificate, se arata in comunicat, care adauga ca guvernul elen s-a angajat la un plan bugetar ambitios pe termen mediu.


Lichiditatile Greciei raman reduse, dar exista o strategie prin care sa se asigure un nivel adcvat pentru banci.

Ajutorul pentru Grecia trebuie aprobat de ministrii de Finante din zona euro si de conducerea FMI, inainte de a fi acordat Greciei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.