Serviciile secrete vor fi demilitarizate, iar ofiterii vor deveni functionari publici cu statut special, au decis senatorii din Comisia de aparare.
Parlamentarii au convenit asupra demilitarizarii serviciilor cu ocazia dezbaterilor asupra pachetului de legi privind siguranta nationala, dar nu au putut ajunge la consens si in ceea ce priveste Comunitatea Nationala de Informatii. "Am finalizat Legea privind statutul ofiterilor de informatii. Este important in primul rand pentru ca am reglementat din punct de vedere legal o formula prin care ofiterii de informatii devin functionari publici cu statut special", a precizat presedintele Comisiei senatoriale de aparare, social-democratul Cristian Diaconescu.

Potrivit acestuia, pierderea gradelor militare si primirea, in schimb, a unora civile ar armoniza regimul de functionare a serviciilor romanesti cu standardele si criteriile existente in celelalte state membre ale UE si NATO.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.