Fostul premier a declarat dupa intalnirea cu anchetatorii: «Rechizitoriile vor arata ce s-a ntmplat»

Dana si Adrian Nastase au fost, ieri, la DNA pentru a lua act de ultimele acte din dosarele "Zambaccian" si "Eurografica". Dana Nastase a studiat, la DNA, actele care ar incrimina-o in dosarele "Eurografica" si "Zambaccian". Adrian Nastase a venit pentru a lua la cunostinta materialul de urmarire penala din dosarele "Eurografica" si Zambaccian. La iesirea din DNA, Nastase a spus ca "rechizitoriul va arata ce s-a intamplat".

In schimb, Dana Nastase a spus ca: "este pentru prima oara cand intr-o problema politica este implicata si familia". "Ganditi-va ce s-ar intåmpla daca toti cei care au dosare in momentul asta, toti memebrii familiei sa vina, sa aiba angajata si sotia de a raspunde, probabil pentru lucruri foarte asemanatoare", a comentat Dana soarta familiei sale.

Adrian Nastase a spus ca "DNA este o masinarie ingrozitoare si aici vin oameni care nu au avut contact cu Politia sau Parchetul, sunt chemati si tinuti ore intregi, sunt intimidati, si sigur ca pot fi manipulati" chiar daca Parchetul Anticoruptie este o institutie creata chiar sub mandatul sau.

Faptul ca multe dosare au fost deschise desi nu ma vizau pe mine intr-o formula de acte premergatoare separate, a continuat Nastase, in asa fel incat avocatii mei sa nu poata urmari desfasurarea procedurilor si, dupa ce s-au fixat marturiile se face repetitia cu costume, sunt adusi (martorii - n.r.) dupa conectarea mesajelor in procesul principal. Iar din procesul principal sunt scoase alte zone care erau la un moment dat utilizate pentru a da impunitate unii care sunt cercetati. Sunt doua exemple in acest sens, martorilor sau invinuitilor respectiv li s-au oferit anumite mecanisme de iesire. Unii dintre cei aflati in inchisoare condamnati cand eu eram prim-ministru au putut sa iasa pe baza unor denunturi pe care le-au facut, iar cel care nu a vrut sa faca targul cu procurorii de la DNA, Gabriel Bivolaru, e inca in inchisoare, a conchis Nastase.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.