Miercuri seara, la slujba religioasa au participat “Rechinii Albi”. Sublocotenentul (post-mortem) Ionel Gheorghita Dragusanu a fost cinstit cum se cuvine de colegii de arme in tabara Batalionului 341 Infanterie din Kandahar, Afganistan. La slujba religioasa au fost alaturi de el toti “Rechinii Albi”, cu exceptia celor care se aflau in misiune.

In memoria sublocotenentului (post-mortem) Ionel Gheorghita Dragusanu, in tabara Batalionului 341 Infanterie din Kandahar, Afganistan, a avut loc, in seara zilei de 21 iunie, o slujba religioasa la care au participat toti "Rechinii Albi", cu exceptia celor care se aflau in misiune. La incheierea serviciului religios, militarii si-au luat ramas bun de la colegul lor.

"A platit cu viata aici, pe acest pamant rascolit de razboaie si durere, departe de cei dragi, pentru cele mai de pret valori ale umanitatii: pacea si libertatea.
A fost nevoie doar de o clipa pentru a-i stinge visele la o viata mai buna. Suntem, insa, convinsi ca acest sacrificiu nu va fi inutil", a spus comandantul Batalionului 341 Infanterie "Rechinii Albi", locotenent-colonel dr. Vasile Vreme. Un al doilea ceremonial militar si religios a avut loc in dimineata acestei zile pe aeroportul din Kandahar, la care au participat comandanti si militari din detasamente ale Fortele Coalitiei, pentru a-i da un ultim onor sublocotenentul post-mortem Ionel Gheorghita Dragusanu.

Primul detasament al Batalionului 341 Infanterie "Rechinii Albi" care au incheiat misiunea de sase luni in cadrul Operatiunii ENDURING FREEDOM VIII va sosi in tara odata cu trupul neinsufletit al sublocotenentului post-mortem Gheorghita Ionel Dragusanu.

Aseara in jurul orei 20.00, pe aeroportul Mihail Kogalniceanu a sosit aeronava C-130 Hercules apartinand Fortelor Aeriene Romane care va aduce in tara trupul neinsufletit al sublocotenentului post-mortem Gheorghita Ionel Dragusanu, cazut la datorie in Afganistan. In memoria sa va avea loc un ceremonial militar si religios.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.