Haosul din invatamant e desavarsit. Tribunalul Bucuresti a suspendat procesul privind legalitatea grevei profesorilor. Prin urmare, cursurile nu vor fi reluate de luni, asa cum se spera. Tot ieri, peste 6.000 de profesori au manifestat in fata Palatului Parlamentului. "Doamne, vino Doamne,/ Sa vezi ce-a mai ramas din oameni!". Versurile apartinand regretatului Vali Sterian au fost cantate in cor de miile de profesori adunati ieri in fata cladirii Parlamentului, la mitingul organizat de sindicate. Plecati de la catedre sau mai degraba din cancelarii, manifestantii au incercat astfel sa recreeze atmosfera studenteasca a anilor '90, din Piata Universitatii.

Bradut impodobit cu covrigi, pentru Basescu

Organizatorii au pregatit chiar o impresionanta statie de sonorizare, iar la microfon au adus un dascal-folkist. "Viata noastra unde e,/ Viata noastra ce-ati facut cu ea?!", a continuat acesta la chitara, in uralele multimii din ce in ce mai incalzite. Mitingul a aratat mai mult a concert. Cum Craciunul se apropie, profesorii i-au adus cadou presedintelui un bradut artificial in care au agatat covrigei si pungute cu firimituri de paine, spunand ca ii daruiesc ceea ce Guvenul le ofera acum.

La finalul mitingului, dascalii au format un lant uman in jurul Parlamentului. Cu aproape doua ore inainte de inceperea mitingului, Tribunalul Bucuresti a admis cerea sindicatelor privind suspendarea procesului in care se judeca legalitatea grevei generale. Juristii sindicatelor au invocat trei exceptii de neconstitutionalitate. Problema a fost aruncata astfel in ograda Curtii Constitutionale, care trebuie sa se pronunte asupra celor trei articole.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.