Yuppy 23 Mai 2019 14:21
Cernobil este un oras din regiunea Kiev, Ucraina si care a devenit de-a lungul timpului definita unuia dintre cele mai mari dezastre pe care omenirea le-a experimentat. In 1986 aici a avut loc un accident nuclear care s-a soldat cu moartea multor oameni si care inca are efecte la nivel continental asupra multor persoane. 

De curand, tragedia de la Cernobil a devenit subiectul unei miniserii originale HBO, extrem de bine primita.

Parasit complet in urma evenimentului, orasul Cernobil care se afla la 14.5 kilometri distanta de reactor, a devenit o zona fantoma. La mai bine de trei decenii, Prîpeat (Pripyat) care fusese construit pentru lucratorii de acolo, ramane cea mai afectata zona.

Pe scurt, pe 26 aprilie, 1986, la 01:23 am, reactorul 4 al centralei nucleare de la Cernobil a explodat si a eliberat in atmosfera un nor radioactiv, iar in pamant s-au infiltrat substante radioactive. Pe termen lung efectele au fost si inca sunt devastatoare.

Iata cateva detalii pe care s-ar putea sa nu le stii - plus inca unele la fel de interesante aici.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.