21 de agenți din București sunt acuzați că și-ar fi făcut un sistem paralel de sancțiuni, luând mită de la șoferii pe care îi prindeau că încalcă legea. Cu cât contravenția era mai gravă, cu atât șpaga era mai mare. Atențiile porneau de la pizza și ajungeau până la cinci mii de lei, în cazul celor care conduceau mașini scumpe. 

21 de polițiști de la Rutieră și-ar fi făcut un sistem paralel de sancțiuni

Mascații au descins la 30 de adrese. Pe lângă locuințele polițiștilor, autoritățile au ajuns și la sediile Brigăzii Rutiere și Poliției Locale din sectorul 1. 19 agenți de la rutieră și 4 de la Poliția Locală au fost chemați pentru interogatoriu. Polițiștii își stabileau propriile amenzi, care ajungeau în buzunarele lor.

„La data de 25.11.2021, într-un dosar penal aflat în instrumentarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, având ca obiect infracțiuni de corupție, organele de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție au pus în aplicare 30 de mandate de percheziție domiciliară în municipiul București și județele Ilfov și Dâmbovița, vizând locuințe, sedii de firmă, precum și instituții publice, respectiv Brigada de Poliție Rutieră și Poliția Locală Sector 1 București”, transmit reprezentanții DGA într-un comunicat de presă transmis, joi.

Cei care erau prinși când treceau pe roșu sau nu acordau prioritate, de exemplu, aveau de achitat o șpagă de 100 de euro, iar cei care conduceau băuți erau taxați dublu. De asemenea, valoarea mitei varia și în funcție de cât de scumpă era mașina pe care persoana care a încălcat legea o conduce. Agenții au fost prinși cu ajutorul unor ofițeri de la Direcția Generală Anticorupție (DGA) care au greșit intenționat în trafic.

Cei 19 agenți de la Rutieră sunt toți motocicliști. După ce polițiștii suspecți au fost duși la audieri, în teren au rămas mai puțin de 10 oameni ai legii pe motocicletă, care vor trebui să se descurce singuri.

Este al doilea scandal în care personaje principale sunt poliția și mita. În urmă cu câteva zile, cântăreața Lidia Buble a fost trimisă în judecată de procurorii DIICOT, fiind acuzată că ar fi dat șpagă unor agenți de poliție din cadrul Brigăzii Rutiere București pentru a nu fi testată cu aparatul etilotest.

Citeste si:
Astăzi expiră polițele RCA emise de Euroins. Ce amenzi riscă...
Astăzi expiră polițele RCA...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 26 Noiembrie 2021 - 09 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.