Joaca a două copile de 9 și 11 ani dintr-o comună buzoiană a distrus două case în prag de iarnă. Familiile au rămas fără acoperiș deasupra capului după ce fetele s-au jucat cu chibrituri și au dat foc unei gospodării. Flăcările s-au extins cu repeziciune și la locuința învecinată.

Buzău: Două copile de 9 și 11 ani au distrus două case

Fetele se jucau cu niște chibrituri în curtea casei, aflată la marginea satului Căpățânești, din comuna Mărăcineni, județul Buzău, iar inevitabilul s-a produs la doar câteva minute. Flăcările au înghițit întreaga locuință. Localnicii au sunat la 112 și între timp au ieșit cu găleți de apă pentru a ajuta la stingerea focului care le amenința casele. Până la venirea pompierilor, din cauza vântului puternic, flăcările au cuprins și casa de lângă. Ajunși la fața locului, salvatorii au întâmpinat o altă problemă.

„Am întâmpinat probleme la sursele de alimentare cu apă în sensul reţelei de hidranţi care nu avea suficientă presiune. S-a stat circa 45 de minute la o autospecială de 8 tone pentru a alimenta", a declarat Eduard Dimitriu, de la ISU Buzău.

„Este foarte greu cand sunt casele apropiate şi bate vântul. Era în pericol să se extindă şi la a 3-a casă. Sigur..la a 3-a casă asta am păzit pe partea din spate să nu se ducă şi la cea a dea 3-a casă", a declarat Constantin Dumitru, primarul comunei Mărăcineni.

Oamenii afirmă că nu este prima dată când minorele se joacă cu focul. În urmă cu câteva zile, acestea au dat foc unei canapele aflate în curtea casei, incendiu care a fost stins la timp.

„A sunat fata: mamaie, zice, la noi la casă arde canapeaua aia din curte, m-a sunat cineva ca i-a dat foc alea iar cu bricheta", a declarat o femeie din sat.

Poliția a început o anchetă și le va audia pe copile în prezența părinților. În urma incendiului, o casă cu suprafața de 180 de metri pătrați a fost distrusă complet, cu tot ce se afla în interior. A doua, cu suprafața de 120 de metri pătrați, a ars în proporție de 50%. Niciuna dintre locuințe nu avea asigurare.

Citeste si:
Românii cumpără case ieftine în Ungaria. Cât costă o locuință cu...
Românii cumpără case ieftine...


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Septembrie 2021 - 08 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.