România vine în ajutorul fraților de peste Prut și le va oferi un ajutor umanitar de peste 100.800 de doze de vaccin AstraZeneca. Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind imunizarea împotriva SARS-CoV-2 au anunțat că lotul de doze va pleca astăzi spre Chișinău.

Ajutor umanitar oferit de România pentru Republica Moldova

"Guvernul României a decis continuarea acordării ajutorului umanitar, cu titlu gratuit, iar dozele de vaccin, destinate Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică din Republica Moldova, fac parte din rezerva Ministerului Sănătăţii din România", precizează CNCAV.

Livrarea se realizează cu două mijloace de transport aflate în dotarea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI. CNCAV aminteşte că, în sprijinul Republicii Moldova, au fost livrate alte 304.800 de doze de vaccin anti-COVID în misiuni executate pe 27 februarie şi 27 martie.

Solicitarea autorităţilor din Republica Moldova

În luna februarie, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în calitate de punct naţional de contact, a primit din partea Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgenţă al Comisiei Europene (ERCC), solicitarea autorităţilor din Republica Moldova pentru acordarea de asistenţă internaţională având în vedere susţinerea eforturilor de combatere a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Dozele de vaccin au fost achiziţionate de Ministerul Sănătăţii şi livrate de către compania AstraZeneca prin acordurile-cadru încheiate de minister cu Comisia Europeană, potrivit Agerpres.

Citeste si:
Tratamentul AstraZeneca nu este eficient în cazul pacienților...
Tratamentul AstraZeneca...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.