Social 30 Iulie 2020 10:38

În ultima perioadă, din ce în ce mai mulți turiști au fost nevoiți să apeleze la ajutorul salvamontiștilor din cauza atacurilor repetate ale urșilor. Miercuri seară, mai multe persoane aflate pe un traseu din Bucegi au scăpat după ce s-au căţărat pe o stâncă şi au făcut zgomot puternic.

Potrivit datelor publicate pe contul celor de la Salvamont Buşteni, mai mulţi turişti au fost atacaţi de un urs, miercuri seară, pe un traseu din Munţii Bucegi. Aceștia au anunțat că nu există victime.

Oamenii au reuşit să scape de animalul sălbatic după ce au urcat pe o stâncă şi au făcut zgomot folosindu-se de bidoane din plastic în care au introdus pietre.

Salvatorii montani susţin că este al doilea incident de acest fel produs în ultima săptămână pe traseele montane din Bucegi şi le recomandă turiştilor să aibă la ei spray împotriva urşilor, să nu se apropie de animalele sălbatice, să nu le hrănească şi să nu fugă.

Dacă se întâmplă să nu aibă spray care să ţină la distanţă animalele sălbatice, sunt sfătuiţi să producă zgomot puternic pentru a speria urşii.


Despre autor:


Ultima actualizare: 30 Iulie 2020 - 10 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.