Social 27 Martie 2020 10:22

Colegiul Psihologilor - Filiala Olt și Spitalul Judeţean Slatina vin în ajutorul celor care nu pot face faţă crizei generate de noul coronavirus.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina în parteneriat cu Colegiul Psihologilor din România – Filiala Olt anunţă că începând de vineri, 27 martie 2020, vor pune la dispoziţia persoanelor aflate în carantină o linie telefonică de urgenţă. Prin acest fel, psihologii vor oferi asistenţă şi suport psihologic celor care simt că nu mai pot face faţă singuri presiunii generate de Covid-19.

Numărul de telefon mobil - 0757.309.555 - este pus la dispoziţie, zilnic, de luni până vineri, între orele 08:00 – 14:00, potrivit adevarul.ro

”De asemenea, pentru a diminua disconfortul psihologic şi a preîntâmpina apariţia ulterioară a unor afecţiuni de natură psihiatrică (tulburări de anxietate, depresie, atacuri de panică etc.), persoanele, care se află în carantină instituţionalizată vor fi evaluate psihologic de la distanţă (telescreening), prin instrumente de comunicare prin internet (Skype, Whatsapp, Facebook) şi vor primi recomandări adaptate problematicii identificate de la specialişti în sănătate mintală (psihiatri, psihologi)”, a explicat Cătălin Rotea, managerul SJU Slatina.


Despre autor:


Ultima actualizare: 27 Martie 2020 - 10 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.