Social 30 Martie 2019 10:13
 Richard Allan, vicepresedintele Facebook privind politici globale, a declarat ca scopul noilor reguli este sa asigure ca reteaua sociala nu este folosita de agenti straini pentru a influenta alegerile si sa garanteze ca „oamenii vor avea o vizibilitate totala a tuturor actiunilor de campanie care vor avea loc”.

Ca parte a acestor schimbari, Facebook cere acum oricui doreste sa transmita un mesaj politic catre utilizatorii dintr-o anumita tara sa dovedeasca ca este rezident al respectivei tari, scrie News.ro.

Restrictiile se vor aplica pentru mesajele obisnuite de campanie pentru sustinerea unui candidat sau partid dar si pentru „reclame bazate pe un caz anume”. Cele din urma contin sase categorii „de zone controversate din punct de vedere politic” precum „valorile politice, imigratia, securitatea si politica externa, drepturile civile si sociale, politicile privind mediul si economia”.

Parte a noii initiative este o biblioteca a reclamelor care va permite organizatiilor non-guvernamentale, jurnalistilor si cercetatorilor sa le analizeze.

De asemenea, creatorii de reclame vor trebui sa includa date de contact pe paginile lor pentru ca gruparile de monitorizare sa ii poata contacta.

Publicul va avea acces la datele din biblioteca de reclame timp de sapte ani. Nu va indica ce audienta cauta cei care fac reclamele, in ciuda faptului ca Facebook a fost criticata pentru ca a permis ca anumite reclame sa vizeze utilizatorii care isi exprima viziuni rasiste sau naziste.

Decizia vine dupa ce Facebook a anuntat miercuri ca a interzis laudarea, sustinerea si reprezentarea nationalismului si separatismului alb pe platformele sale de socializare, intensificand masurile de combatere a propagarii mesajelor de ura.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.