Victima, Mihai Cernat, a fost batut de cei doi in apartamentul pe care toti trei il inchiriasera pe Oxford Street. Acesta a murit la spital, dupa patru zile.

Florin Hapliuc, unul dintre cei doi batausi, in varsta de 25 de ani, a fost condamnat la inchisoare pe viata, iar cel de-al doilea, Iasmin Florian, de 30 de ani, va petrece 13 ani in spatele gratiilor.

Barbatii au fost gasiti vinovati pentru omor deosebit de grav si au fost condamnati de o instanta din Sheffield.

Florin Hapliuc si Iasmin Florian si-au ucis prietenul in bataie, dupa o cearta la betie. Foto: Humberside Police/BBC

Potrivit inspectorului care s-a ocupat de caz, incidentul a avut loc pe fondul consumului de alcool. Cei trei romani sarbatorisera de Sfantul Andrei si consumasera mult alcool. La un moment dat, a izbucnit o cearta intre ei care a scapat apoi de sub control.

Condamnarile au fost influentate si de violenta cu care a fost ucis Cernat. „Este vorba despre un nivel de violenta mult peste ce te-ai astepta de la o cearta la betie intre prieteni”, spune inspectorul.

Florin Hapliuc, barbatul condamnat la inchisoare pe viata, va putea solicita o cerere de eliberare conditionata, insa pentru a putea face acest lucru va trebui sa petreaca cel putin 12 ani in spatele gratiilor, potrivit Digi24.