Social 10 Mai 2016 15:00
Femeile din comuna gorjeana Balanesti primesc 2.500 de lei intr-un an daca aduc pe lume unul sau doi copii, acordarea stimulentului fiind aprobat de Consiliul Local in conditiile in care anul trecut au murit 47 de persoane si s-au nascut doar doi copii.

Numarul ingrijorator de decese inregistrate numai in ultimul an, in raport cu cel al nasterilor, l-a determinat pe primarul comunei gorjene Balanesti sa propuna Consiliului Local acordarea unui stimulent financiar pentru mame, atat pentru primul copil, cat si pentru al doilea, in valoare de 2.500 de lei intr-un an, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Alesii din Consiliul Local au aprobat initiativa primarului, care a propus acordarea unei sumei de 2.500 de lei, in decursul unui an, pentru femeile din localitate care aduc pe lume primul si al doilea copil.

Primarul Ovidiu Pungan a declarat ca, in Balanesti, numai anul trecut s-au eliberat zeci de certificate de deces, in timp ce la starea civila s-au inregistrat, in aceeasi perioada, doar doi nou-nascuti.

"M-am gandit ca un astfel de stimulent financiar va creste natalitatea in Balanesti. Anul trecut au murit 47 de persoane si s-au nascut doar doi copii, iar anul acesta avem deja 14 decedati. Am luat decizia sa propun acordarea a 2.500 de lei pentru mamele care aduc pe lume primul si al doilea copil, bani care se vor incasa lunar, de la Primarie, pe parcursul unui an de zile, adica putin peste 200 de lei lunar. Consilierii au aprobat proiectul, constienti ca demersul nu este unul propagandist ori cu efect electoral, ci chiar ajuta la cresterea familiilor din localitate”, a declarat primarul.

Astfel, pe baza unei cereri la Primaria Balanesti, localnicele care aduc pe lume primul ori al doilea copil pot solicita stimulentul de nastere.

”Este o masura foarte buna, pentru ca este foarte greu sa cresti un copil daca nu ai niciun venit. Eu am deja doi copii, dar pentru tineri sunt de mare ajutor acesti bani”, a declarat Maria Popescu, o localnica din Balanesti.

De alocatie vor putea beneficia si familiile/parintii care au viza de resedinta si au locuit minim 12 luni, pana la nasterea copilului, in localitate, precizeaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.